Sigurno se pitate, kako povećati prodaju vaših proizvoda/usluga uz marketinšku strategiju tijekom nadolazećih zimskih blagdana?
U ovom ćemo članku prikazati 10 metoda za povećanje prodaje i prihoda te učiniti ove blagdane još boljima!

1. Stvorite i podijelite video marketinšku kampanju

Dodavanje videozapisa na vašu web stranicu, e-mail ili stranicu društvenih medija može vam pomoći da podijelite poruku svoje tvrtke na način koji poziva korisnike da saznaju više o vašem brendu i vama. Videozapisi su također jednostavni za korištenje, a gledateljima olakšavaju da saznaju više o vašim proizvodima i njihovoj upotrebi.

2. Koristite remarketing (retargeting)

90+% kupaca napustit će web stranicu bez kupnje i to je činjenica. To znači da samo nekoliko od svakih 100 ljudi koji posjećuju vašu stranicu će se odlučiti da kupuju vaše proizvode ili usluge. Međutim, s oglasnom kampanjom za remarketing i marketingom putem e-maila to možete promijeniti.

Ako kupac da svoj e-mail, na primjer, ali se ne odjavi, možete poslati naknadni e-mail. Ovaj e-mail podsjeća čitatelja da u njihovoj košarici još uvijek ima artikla, što može potaknuti korisnika da dovrši kupnju.

3. Apelirajte na emocije

Blagdani izazivaju razne emocije, od uzbuđenja do nostalgije. Pametna blagdanska marketinška strategija poziva se na te emocije, što može potaknuti korisnike da vašu tvrtku uključe u blagdansku kupnju.

Kada gradite svoju blagdansku marketinšku kampanju, obratite posebnu pozornost na emocionalnu privlačnost svog sadržaja. Tvrtka koja je majstorski svladala ovu metodu apeliranja na emocije kroz video je Coca-Cola.

4. Dizajnirajte blagdanske oglase

Ako ulažete u oglašavanje s plaćanjem po kliku (PPC), možete se usredotočiti na izradu oglasa koji imaju blagdanski štih u tekstu oglasa ili samom oglasu. Na primjer, tekst vašeg oglasa može reći: “Nabavite savršen dar ove blagdanske sezone”, kako biste naglasili blagdane.

5. Nemojte zaboraviti na hashtagove (#)

Iskoristite hashtagove na platformama kao što su Instagram, Facebook, Pinterest i Twitter. Pomoću hashtagova možete proširiti glas o svojim rasprodajama i promocijama. Također možete potaknuti sadržaj koji generiraju korisnici stvaranjem hashtaga za kupce koji će koristiti kada objavljuju fotografiju ili status koji prikazuje vaš proizvod.

6. Iskoristite e-mail marketing

Tijekom blagdanske sezone tvrtke šalju kupcima razne ponude kroz e-mail kanale. Zbog toga potrošači često provjeravaju svoju e-mail poštu tijekom sezone blagdanske kupovine. Žele dobiti najbolju ponudu, a e-mail im može pomoći da uštede.

7. Poklonite im nešto

Dok se mnogi potrošači usredotočuju na kupovinu darova ovih blagdana, još uvijek ih privlači ideja da kupe nešto za sebe. Zato je pružanje besplatnog proizvoda ili poklona za kupnju tako uvjerljiva blagdanska marketinška strategija.

Ovom strategijom možete motivirati kupce ne samo da kupe vaš proizvod, već i potroše više u vašoj trgovini. Na primjer, ako uz kupnju od 50 USD nudite besplatan artikl, to potiče korisnike da potroše više. Umjesto da kupe proizvod vrijedan 25 USD, oni se razbacuju i troše 50 USD.

8. Ranije započnite sa svojom kampanjom

Dok su mnogi potrošači skloni kupnji u zadnji čas, drugi kupuju darove ranije. Privucite ovu publiku slanjem blagdanskih oglasa i sezonskih ponuda unaprijed (krajem studenog, početkom prosinca). Ovim pristupom možete motivirati te rane kupce da kupe vaš proizvod/uslugu.

9. Pokažite da vam je stalo to potrošača

Ako vaša tvrtka želi privući potencijalne i prethodne kupce natrag u svoju trgovinu, tada morate ostati na umu. Izvrsna blagdanska marketinška strategija za zadržavanje posvećenosti i lojalnosti potrošača vašoj robnoj marki usmjerena je na zahvalnost.

Pokažite kupcima koliko su vrijedni za vaše poslovanje. Iako postoji mnogo različitih načina na koje možete zahvaliti klijentima, ponudite im popuste, slanje e-maila sa zahvalom ili fizičke kartice jednostavni su postupci koji mogu motivirati potrošače da blagdansku kupovinu obave s vašom tvrtkom.

10. Ponudite najbolje korisničko iskustvo

Iako su praznici često veselo doba godine, oni su također poznati po stvaranju stresa – posebno kada je u pitanju kupovina darova. Međutim, vaša tvrtka može ublažiti stres potrošača pružanjem korisnih savjeta i trikova kako bi njihovo iskustvo bilo još bolje.