LinkedIn Oglašavanje i njegove prednosti

LinkedIn oglašavanje vjerojatno nije prvo na što pomislite kad netko kaže “mrežno/digitalno oglašavanje” ili čak “oglašavanje na društvenim medijima”.

Vjerojatno o tome razmišljate kao o “poslovnoj verziji Facebooka” ili nečem sličnom.
Pa, nedavno se pokazalo kao vrijedan marketinški alat za većinu oglašivača. Ovisno o tome što želite raditi – vodstvo misli, generacija olova, svijest o robnoj marki ili poticanje prodaje, doista možete ući u to s LinkedInom.


Kao i svaka oglasna platforma, LinkedIn Advertising ima svoje prednosti i nedostatke. Ako se pitate treba li vaše poduzeće početi koristiti LinkedIn oglase kao dio vašeg medijskog miksa, evo nekih prednosti LinkedIn oglasa koji bi vas mogli zanimati da dublje zaronite u oglašavanje na LinkedInu.

linkedin oglašavanje
 1. Formati oglasa

  LinkedIn je morao izraditi mnogo različitih oglasnih jedinica kako bi pratio svoju konkurenciju. Kao rezultat toga, oglašivači LinkedIn -a imaju mogućnost korištenja video zapisa, slika ili oglasa s promicanim sadržajem.
  Većina robnih marki drži se tradicionalnih slikovnih oglasa, koji savršeno odgovaraju ako oglasi ispričaju dobru priču. Slikovni oglasi i vodeći oglasi dobri su alati nižeg toka za prikupljanje većih potencijala i proširenje popisa marketinga e-pošte i ponovnog ciljanja.
  Video oglasi, s druge strane, odličan su način za robne marke da ispričaju svoju priču širokom krugu korisnika koji se mogu koristiti za izgradnju publike za remarketing.
  Tekstualni oglasi jednostavniji su i sramežljivi format koji se prikazuje pri vrhu sažetka sadržaja ili s njegove desne strane.
  Oglasi sa sponzoriranim sadržajem vjerojatno su najbolji način za angažiranje vaših oglasa, ali su skuplji od ostalih modela oglasa jer imaju veći doseg. Možete licitirati za optimizaciju sponzoriranog sadržaja prema modelu CPM (cijena po tisuću pojavljivanja) ili CPC (cijena po kliku).
 2. Stvaranje kvalitetnih vodiča

  Jedna od najvećih prednosti koje LinkedIn oglašavanje nudi B2B tvrtkama je mogućnost generiranja visokokvalitetnih potencijalnih klijenata. U B2B industriji, doći do pravih donositelja odluka još je važnije nego u B2C.
  Iz tog razloga, tvrtke moraju pronaći gdje na internetu “žive” njihovi donositelji odluka. Ali ne samo to; koja im je namjera prilikom posjeta određenoj web stranici ili kanalu društvenih medija.
 3. Proračun, proračun, proračun…

  LinkedIn oglašavanje ima minimalni dnevni proračun koji morate potrošiti na svoje oglase, ali taj proračun iznosi 2 USD, što doista nije puno. To se posebno odnosi na kratkoročne kampanje koje traju mjesec ili dva.
 1. Posebne opcije ciljanja za tvrtke

  Uspjeh oglašavanja na društvenim medijima uvelike ovisi o tome kako možete osigurati da vaša poruka dopre do vaše najpoželjnije publike. Pravilno postavljanje ciljane publike element je “napravi ili slomi” svoje online kampanje.
 2. Retargeting
 1. LinkedIn nudi širok izbor načina za dosezanje ljudi koji su već pokazali interes za vaše poslovanje. Posljedično, stupite u kontakt s njima s drugom, prilagođenijom porukom.
  Ponovno ciljanje web stranica – omogućuje vam prikupljanje kolačića od posjetitelja koji na vašu web stranicu dolaze iz vaših LinkedIn kampanja. Na taj način kasnije možete ponovno ponovno uključiti te posjetitelje.
  Ciljanje kontakata – s ciljanjem kontakata moći ćete učitati svoju postojeću bazu e -adresa potencijalnih klijenata i kupaca. Ova će se baza kasnije podudarati s bazom podataka LinkedIna, tako da možete doći do tih kontakata na LinkedInu.
  Ciljanje računa – funkcionira na isti način kao ciljanje kontakata, samo što ovaj put učitavate popis računa (nazive tvrtki) koji se podudaraju s bazom podataka LinkedIna.
  Lookalike publike – s ovom opcijom LinkedIn će koristiti vaše postojeće podatke za stvaranje nove publike slične vašoj trenutnoj.

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.