Što je to točno digital marketing?

digital marketing

Digital marketing se odnosi na oglašavanje koje se isporučuje putem digitalnih kanala kao što su tražilice, web stranice, društveni mediji, e-mail i mobilne aplikacije.
Koristeći ove mrežne medijske kanale, digitalni marketing je metoda kojom tvrtke odobravaju robu, usluge i robne marke. Potrošači se uvelike oslanjaju na digitalna sredstva za istraživanje proizvoda.
Na primjer, marketinški uvid Think with Google otkrio je da 48% potrošača svoje upite pokreće na tražilicama, dok 33% traži web-stranice robnih marki, a 26% traži unutar mobilnih aplikacija.

Da skratimo, ako marketinška kampanja uključuje digitalnu komunikaciju, to je digital marketing.

Digital marketing – vrste

Digitalni marketing proteže se preko goleme mreže digitalnih dodirnih točaka s kojima korisnici komuniciraju mnogo puta dnevno. Da biste pravilno koristili ove kanale, morate razumjeti svaki od njih.

Digitalni marketing predstavlja posebne izazove za svoje dobavljače. Digitalni kanali se brzo šire, a digitalni trgovci moraju pratiti kako ti kanali rade, kako ih koriste primatelji i kako koristiti te kanale za učinkovito oglašavanje svojih proizvoda ili usluga.

Postaje sve teže privući pozornost primatelja jer su primatelji sve više preplavljeni konkurentskim oglasima. Digitalni marketinški stručnjaci također smatraju izazovnim analizirati ogromne količine podataka koje zahvate, a zatim te informacije iskoristiti u novim marketinškim naporima.

Izazov prikupljanja i učinkovitog korištenja podataka naglašava da digitalni marketing zahtijeva pristup marketingu koji se temelji na dubokom razumijevanju ponašanja potrošača. Na primjer, može zahtijevati da tvrtka analizira nove oblike ponašanja potrošača, kao što je korištenje toplinskih karata web stranice kako bi saznali više o putovanju korisnika.

Zaključak

Digital marketing trebao bi biti jedan od primarnih fokusa cjelokupne marketinške strategije gotovo svakog poduzeća. Nikada prije nije postojao način da ostanete u tako dosljednom kontaktu sa svojim klijentima i ništa drugo ne nudi razinu personalizacije koju digitalni podaci mogu pružiti. Što više prihvaćate mogućnosti digitalnog marketinga, više ćete moći ostvariti potencijal rasta svoje tvrtke.

  • elementor
  • Jeste li znali?