dsigital

Kako Boostati Instagram Post?

U svijetu marketinga na društvenim mrežama, trgovci se prisjećaju vremena kada su se mogli napuniti organskim dosegom kao što se naši roditelji osvrću na svoje fakultetske godine uz onu staru izreku: “Bila su to dobra stara vremena.”

kako dobiti klijente

S gotovo 3 milijarde korisnika društvenih medija danas, milijuni robnih marki godinama promoviraju svoje sadržaje na tim platformama. Ali popularnost društvenih medija preplavila je svaku platformu gomilom članaka, fotografija i videozapisa, drastično povisujući ponudu sadržaja, dok je potražnja za njim pala. To je smanjilo količinu prilika koje robne marke mogu iskoristiti za prirodnu interakciju s kupcima.

Nepotrebno je reći da je marketing na društvenim mrežama sada strategija plaćanja za igru. A jedan od najučinkovitijih načina za iskorištavanje plaćenog oglašavanja na društvenim mrežama je jačanje vaših objava. Dakle, razgovarajmo o tome što je boost objava i kako to napraviti.

Kako Boostati Instagram Objavu?

1. Odaberite objavu.

Nakon što odaberete objavu, kliknite na “boost post” gumb. Ukoliko ne vidite ovaj gumb, prebacite se na poslovni račun.

how to boost instagram post: click the boost post button at the bottom of your post

2. Odaberite cilj.
Prije nego što boostate svoju objavu, Instagram će vas pitati želite li privući više posjeta profilu, prometa na web stranici ili pregleda na objavu. Bez obzira na vaš cilj za određenu objavu koju želite potaknuti, pobrinite se da odaberete opciju koja je najbolje usklađena s tim.

how to boost instagram post: select a goal

3. Odaberite publiku.
Nakon što odaberete svoj cilj, možete birati između tri različite opcije ciljanja: automatic, local i manual.

how to boost instagram post: select target audience

Automatic govori Instagramu da cilja ljude koji su isti kao vaši pratitelji.
Local vam omogućuje ciljanje ljudi na određenoj lokaciji.
Manual vam omogućuje ciljanje određenih ljudi, mjesta ili interesa.

4. Postavite proračun i trajanje.
Instagram će procijeniti očekivani doseg i klikove koje će vaša objava privući nakon što postavite proračun objave i trajanje oglasa.

how to boost instagram post: set your budget and duration

5. Lansiranje
Nakon što postavite proračun i trajanje, Instagram će od vas zatražiti da pregledate parametre koje ste postavili, a kada završite, možete boostati svoju objavu na Instagramu.

Instagram Promotion: How to Boost Instagram Posts and Reels

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.