Lokalni SEO je ključni element digitalnog marketinga za poslovanja koja žele privući lokalne kupce. Kada se radi o tražilicama, lokalna pretraga postaje sve popularnija, što znači da poslovanja moraju biti sposobna da se pozicioniraju na tražilicama kako bi privukli lokalne kupce. Kako biste poboljšali svoj lokalni SEO, važno je koristiti najbolje prakse za optimizaciju web stranice za lokalno pretraživanje. U ovom blog postu ćemo raspraviti sedam najboljih praksi za optimizaciju web stranice za lokalno pretraživanje te kako biste poboljšali svoju vidljivost na tražilicama i privukli lokalne kupce.

Kada se radi o digitalnom marketingu, jedna od najvažnijih stvari koju biste trebali učiniti kako biste privukli lokalne kupce jest optimizacija vaše web stranice za lokalno pretraživanje. Lokalni SEO (Search Engine Optimization) je proces optimizacije web stranice za tražilice kako bi se poboljšala vidljivost vašeg poslovanja na lokalnoj razini.

  1. Kako traže lokalni kupci

Prije nego što počnete s optimizacijom web stranice za lokalno pretraživanje, važno je razumjeti kako lokalni kupci traže proizvode ili usluge. Većina lokalnih kupaca traži posao u blizini putem mobilnog uređaja. Google je vrlo popularna tražilica, a većina korisnika koristi ključnu riječ “u blizini” ili “u mom području” kako bi pronašli lokalna poduzeća.

  1. Kreiranje Google My Business stranice

Google My Business je besplatna usluga Googlea koja omogućuje poslovnim vlasnicima da upravljaju svojim online prisustvom na Googleu. Pomoću Google My Business stranice možete poboljšati vidljivost vašeg poslovanja na Google tražilici i Google Mapsu. Važno je unijeti točne i relevantne informacije o vašem poslovanju, uključujući naziv tvrtke, adresu, radno vrijeme, broj telefona i fotografije. Također možete tražiti recenzije od svojih klijenata kako biste poboljšali svoju reputaciju.

  1. Optimizacija web stranice

Kada optimizirate web stranicu za lokalno pretraživanje, ključno je unijeti točne i relevantne informacije o vašem poslovanju na vašu web stranicu. To uključuje naziv tvrtke, adresu, radno vrijeme i broj telefona. Također možete uključiti kartu s vašom lokacijom kako biste olakšali klijentima pronalaženje vašeg poslovanja.

  1. Korištenje lokalnih ključnih riječi

Kada radite na optimizaciji web stranice za lokalno pretraživanje, ključno je koristiti lokalne ključne riječi. To su ključne riječi koje se odnose na vašu lokaciju i vaše poslovanje. Na primjer, ako ste frizerski salon u Zagrebu, koristite ključne riječi poput “frizerski salon u Zagrebu” ili “najbolji frizeri u Zagrebu”. Također biste trebali uključiti ključne riječi u naslove stranica, opisa i sadržaja na vašoj web stranici.

  1. Korištenje backlinkova

Backlinkovi su veze s drugih web stranica koje upućuju na vašu web stranicu. Kada druge web stranice upućuju na vašu web stranicu, to se smatra kao pozitivan signal za tražilice. Kako biste poboljšali svoj lokalni SEO, ključno je dobiti backlinkove s lokalnih web stranica. Na primjer, možete se povezati s lokalnim novinama, blogovima ili web stranicama koje nude popise poslovnih adresa.

  1. Korištenje recenzija

Recenzije su vrlo važne za lokalni SEO jer svi ih gledamo. Kada potencijalni kupci traže posao u blizini, obično traže i recenzije drugih korisnika kako bi procijenili kvalitetu poslovanja. Kako biste poboljšali svoj lokalni SEO, ključno je tražiti recenzije od svojih klijenata. Možete im poslati e-mail s upitom za recenziju ili jednostavno ih zamoliti da ostave recenziju nakon što obave kupnju ili nakon korištenja usluge.

  1. Korištenje društvenih medija

Društveni mediji su još jedan važan alat za poboljšanje lokalnog SEO-a. Kada koristite društvene medije, važno je uključiti informacije o vašem poslovanju, uključujući vašu lokaciju, radno vrijeme i kontaktne informacije. Također možete objavljivati ​​sadržaj povezan s vašim poslovanjem, poput fotografija vaših proizvoda ili usluga. Kada objavljujete sadržaj na društvenim medijima, povežite se s lokalnim zajednicama i korisnicima kako biste poboljšali svoju vidljivost na lokalnoj razini.

Izračunajte svoju plaću uz kalkulator plaće.