Što je search engine optimization?

seo

SEO ( Search Engine Optimization) je engleski naziv za optimizaciju web stranica za tražilice. Što je web stranica bolje optimizirana za tražilice, to ju tražilice bolje pozicioniraju. Stranica koja je dobro optimizirana za određenu ključnu riječ pojavljuje se na prvoj stranici tražilice (Googla) za tu ključnu riječ.

Vaša web stranica sadrži više stranica od kojih svaka može biti optimizirana za nekoliko ključnih riječi. Tako vaša web stranica može primati veliku količinu besplatnih posjeta zbog prirodno dobrih pozicija koje postiže za ključne riječi povezane s vašom ponudom proizvoda i usluga.

Dobar SEO je od velike važnosti kada govorimo o izgledima za poslovni uspjeh pojedinog weba. Ne odrađeni ili loše odrađeni SEO jedan je najčešćih uzroka propasti ili polovičnog uspjeha pojedinih internet projekata. Ukoliko imate dobar proizvod a nemate publiku teško je uspjeti.

SEO Vam donosi ono najvažnije, pomaže korisnicima da pronađu vašu stranicu na tražilicama.

SEO

Jedno od temeljnih pravila digitalnog marketinga kaže da je najbolji medij za promociju internetskih stranica upravo tražilice. Razloga tome je više, no pojednostavljeno rečeno ako ciljate na internet publiku onda trebate znati da je upravo Internet mjesto gdje se ta publika i nalazi. Internet je ogromno prostranstvo velikog broja internetskih stranica i servisa te po njima raspršenih korisnika, a kako su upravo internet tražilice najpopularniji servis od svih, upravo one na jednom mjestu okupljaju najveći broj inače raspršenih korisnika. Korisnici u potrazi za različitim informacijama i podacima tražilice koriste svakodnevno, vjeruju im i uvelike se oslanjaju na njihovu pomoć.

Kako poboljšati SEO vlastite stranice?

  1. Sadržaj bogat ciljanim ključnim riječima.
  2. Pisanje bloga.
  3. Ažurirati stranicu.
  4. Poboljšati performanse i brzinu učitavanja stranice.
  5. Linkbuilding (povećati broj linkova koji vode na vašu stranicu.)
  6. Dodijeliti ispravan naziv fotografijama na stranici jer ih Google vidi kao kod.
  7. Pratiti SEO checklisu

 

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.