Danas, kada je sve više i više ljudi online, a konkurencija u online poslovanju postaje sve jača, nije dovoljno samo postojati na internetu. Potrebno je imati prisutnost i biti aktivnan u svojoj niši. Jedan od načina da se istaknemo iz mase je korištenje marketing alata da nam olakšaju proces povećanja prodaje. U ovom članku predstavit ću vam top 12 najboljih marketing alata koje možete koristiti kako bi vaše poslovanje bilo uspješnije.

Najbolji marketing alati – Top 12

 1. Google Analytics – Praćenje i analiza statistike vaše web stranice

Google Analytics je besplatni alat koji vam omogućuje praćenje analitike vaše web stranice. Ovaj alat vam pruža brojne informacije, uključujući broj posjetitelja, izvor posjeta, vrijeme provedeno na stranici i još mnogo toga. Ove informacije su izuzetno korisne za razumijevanje vaših posjetitelja i poboljšanje vašeg sadržaja i marketinških aktivnosti.

google analytics - marketing alati
 1. Google Ads – Oglašavanje na Google tražilici

Google Ads je alat koji vam omogućuje oglašavanje na Google tražilici, Gmailu, Youtubeu te na raznim stranicama koje koriste Google AdSense. Ovaj alat vam omogućuje postavljanje ciljeva i određivanje budžeta za oglašavanje. Osim toga, možete odabrati ključne riječi za koje želite da se vaš oglas prikazuje. Google Ads je izuzetno koristan alat za povećanje vaše vidljivosti na internetu i privlačenje novih posjetitelja.

google ads - marketing alati
 1. Facebook Ads (Meta Ads) – Oglašavanje na Facebooku

Facebook Ads je alat koji vam omogućuje oglašavanje na Facebooku i Instagramu. Ovaj alat vam omogućuje ciljanje specifičnih skupina ljudi, kao što su dob, spol, interesi i još mnogo toga. Osim toga, možete odabrati vrstu oglasa koji želite koristiti, kao što su slike, videozapisi ili tekstualni oglasi. Facebook Ads je izuzetno koristan alat za povećanje vaše vidljivosti na društvenim mrežama i privlačenje novih posjetitelja.

Meta ads - marketing alati
 1. Mailchimp – Alat za e-mail marketing

Mailchimp je alat za e-mail marketing koji vam omogućuje slanje personaliziranih e-mailova svojim pretplatnicima. Ovaj alat vam omogućuje kreiranje različitih lista pretplatnika, stvaranje automatskih e-mailova i praćenje statistike vaših kampanja e-mail marketinga. Mailchimp je izuzetno koristan alat za održavanje kontakta sa svojim pretplatnicima i promoviranje svojih proizvoda ili usluga.

mailchimp - marketing alati
 1. Hootsuite – Alat za upravljanje društvenim mrežama

Hootsuite je alat za upravljanje društvenim mrežama koji vam omogućuje upravljanje vašim računima na različitim društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn. Ovaj alat vam omogućuje planiranje objava, praćenje statistike i upravljanje komentarima i porukama. Hootsuite je izuzetno koristan alat za učinkovito upravljanje vašim prisustvom na društvenim mrežama.

hootsuite - marketing alati
 1. SEMrush – Alat za istraživanje ključnih riječi i SEO optimizaciju

SEMrush je alat za istraživanje ključnih riječi i SEO optimizaciju koji vam omogućuje pronalaženje ključnih riječi za koje se vaša konkurencija rangira, analiziranje vaše SEO strategije i praćenje vašeg rangiranja na tražilicama. Ovaj alat vam omogućuje i praćenje vaše konkurencije i otkrivanje novih ideja za vaš sadržaj i marketinške kampanje.

semrush - marketing alati
 1. Yoast SEO – Plugin za SEO optimizaciju

Yoast SEO je plugin za WordPress koji vam omogućuje optimizaciju vašeg sadržaja za tražilice. Ovaj plugin vam omogućuje optimizaciju meta opisa, ključnih riječi i drugih elemenata vašeg sadržaja koji utječu na SEO. Yoast SEO je izuzetno koristan plugin za poboljšanje vašeg SEO-a i povećanje vašeg rangiranja na tražilicama.

yoast seo - marketing alati
 1. Canva – Alat za dizajn

Canva je alat za dizajn koji vam omogućuje jednostavno i brzo kreiranje vizualnog sadržaja, kao što su infografike, objave na društvenim mrežama, naslovnice i još mnogo toga. Ovaj alat vam pruža velik izbor šablona, grafika i fotografija koje možete koristiti za vaš dizajn. Canva je izuzetno koristan alat za kreiranje kvalitetnog vizualnog sadržaja bez potrebe za angažiranjem dizajnera.

canva - marketing alati
 1. Buffer – Alat za planiranje objava na društvenim mrežama

Buffer je alat koji vam omogućuje planiranje objava na različitim društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn. Ovaj alat vam omogućuje i praćenje statistike vaših objava i optimizaciju vremena objave. Buffer je izuzetno koristan alat za učinkoviti rast vašeg brenda na navedenim društvenim mrežama.

buffer - marketing alati
 1. Ahrefs Keyword Generator – Alat za ključne riječi

Ahrefs Keyword Generator je besplatni marketing alat koji vam omogućuje da stvorite ideje na specifične ključne riječi te također saznate koliko je teško postati broj 1 rezultat na Google pretraživanju i koliko se često pretražuje ta ključna riječ i njene varijante na mjesečnoj bazi.

ahrefs keyword planner
 1. Trello – Alat za upravljanje projektima i zadacima

Trello je alat za upravljanje projektima i zadacima koji vam omogućuje organizaciju vaših zadataka na pločama i karticama. Ovaj alat vam omogućuje upravljanje projektima s različitim timovima, delegiranje zadataka i praćenje napretka. Trello je izuzetno koristan alat za učinkovitu organizaciju vaših projekata i timova.

trello
 1. WordPress – Alat za razvoj web stranica

WordPress je najpopularniji besplatni alat za izradu web stranica koji pokreće čak preko 40% svih web stranica koje možete pronaći na internetu. Uz pomoć WordPress alata, vlastitu web stranicu možete objaviti unutar nekoliko minuta te vam omogućuje da instalirate razne plugine što će dodati vašoj web stranici više funkcionalnosti. Također sadrži vrlo jednostavno sučelje koje ćete vrlo brzo svladati.

wordpress

Marketing alati će se nastaviti razvijati kroz godine, pogotovo sada kako je umjetna inteligencija postala hit. Očekuju nas uzbudljive godine u svijetu marketinga te će biti veoma interesantno gledati, koji će to novi marketing alati stići na tržište.

Izračunajte svoju plaću uz kalkulator plaće.

elementor Pročitajte također: