Push notifications su iskočne poruke koje se mogu kliknuti i koje se pojavljuju unutar preglednika vaših korisnika bez obzira na uređaj koji koriste ili preglednik na kojem se nalaze.
Služe kao brzi komunikacijski kanal koji tvrtkama omogućuje prenošenje poruka, ponuda ili drugih informacija svojim klijentima.
Pretplatnici mogu biti bilo gdje u pregledniku i dalje primati ove poruke sve dok su na mreži ili imaju pokrenute preglednike na svojim uređajima.

push notifications

Izdavači aplikacija mogu poslati push notifications u bilo kojem trenutku, jer korisnici ne moraju biti u aplikaciji ili koristiti svoje uređaje da bi ih primili. Push notifications izgledaju poput SMS poruka i mobilnih upozorenja, ali dopiru samo do korisnika koji su instalirali vašu aplikaciju.

Čemu služe push notifications?

Mogu podsjetiti korisnike da koriste aplikaciju, čak i ako nije otvorena. I mogu potaknuti radnje kao što su:

  • Promocija proizvoda ili ponuda za povećanje prodaje
  • Poboljšanje korisničkog iskustva
  • Pretvaranje nepoznatih korisnika aplikacije u kupce
  • Usmjeravanje korisnika na druge marketinške kanale, poput društvenih mreža

Korištenje personaliziranih push notifications povećava konverzije:

  • Stopa otvaranja od 7% za segmentirane push poruke u usporedbi s stopom otvaranja od 3% za generičke, emitirane poruke (2x poboljšanje)
  • 54% korisnika prelazi iz segmentirane push notification, u usporedbi sa samo 15% za emitirane poruke (poboljšanje 3x)

Zaključak

Push notifikacije su dio marketinga koje šalju izravne poruke u preglednik/aplikaciju vašeg posjetitelja, proširuju vaš mrežni doseg bez naprezanja prikupljanja detalja putem obrazaca za potencijalne klijente i omogućuju vam jednostavno povezivanje sa svojim pretplatnicima putem uključivanja jednim klikom.