Što je server (poslužitelj)?

Poslužitelj ili web sever je računalo ili program koji obavlja određenu funkciju kako bi zadovoljio potrebe klijenata preko mreže. Postoji mnogo različitih vrsta poslužitelja, od kojih je svaki dizajniran za određenu svrhu.

Poslužitelj

Jedna uobičajena vrsta poslužitelja je web poslužitelj. Ovi poslužitelji odgovorni su za hosting web stranica i njihovu dostupnost korisnicima interneta. Kada unesete adresu web stranice u svoj web preglednik, vaše računalo šalje zahtjev web poslužitelju za pristup web stranici. Poslužitelj zatim šalje datoteke web stranice natrag na vaše računalo, koje prikazuje vaš web preglednik.

Poslužitelj

Poslužitelji igraju ključnu ulogu u funkcioniranju mreža i interneta. Omogućuju tvrtkama i organizacijama dijeljenje resursa i informacija, a nama omogućuju pristup ogromnoj količini informacija i usluga koje su dostupne na internetu.

Da biste dobili novu web stranicu na mreži, trebate dvije stvari:

Naziv domene (web adresa poput vašeg siteitename.com)

Web hosting (usluga koja povezuje vašu web stranicu s internetom). Sama WordPress platforma je besplatna, ali hosting i naziv domene nisu. Međutim, ukupni trošak i dalje je manji od kave, s oko 30kn mjesečno.

web-hosting

Da biste izgledali profesionalno, morate imati vlastiti naziv domene, umjesto besplatne domene koja pripada nekom drugom (na primjer, yourbusiness.my-free-website.com.)

Kvalitetna usluga hostinga također će vam pomoći da se pobrinete da se vaša web stranica neće spustiti i da se brzo učitava (vrlo važno za sve koji posjete vaše stranice.)

Kako se odlučiti za ime domene?

Poželjno je da se domena zove po imenu vašeg poslovanja ili po proizvodu/usluzi koju nudite (npr. vaseposlovanje.com/.hr). 

Kako se odlučiti za hosting?

Većina hosting kompanija uglavnom nudi slične usluge po različitim cijenama.

Preporučujem MyDataKnox zbog kvalitetne usluge, brzine servera i prihvatljive cijene!


Pripazite da se host nalazi u vašoj državi jer ukoliko je daleko, može doći do dugog čekanja na učitavanje stranice.

elementor Pročitajte također:

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.