15 najboljih AI marketing alata koje trebate koristiti da nadmašite svoju konkurenciju

U današnjem digitalnom svijetu, konkurencija za online vidljivost i angažman korisnika je ogromna. S porastom tehnologije umjetne inteligencije, tvrtke sada mogu koristiti marketinške alate umjetne inteligencije kako bi stekle konkurentsku prednost i povećale svoj doseg. U ovom ćemo blogu raspravljati o 15 najboljih AI marketing alata koje bi tvrtke trebale koristiti kako bi poboljšale svoju online prisutnost i nadmašile konkurenciju.

1. Grammarly
Grammarly je inteligentni pomoćnik za pisanje koji vam pomaže da svoje pisanje podignete na višu razinu. Uz Grammarly možete očekivati da ćete poboljšati svoje pisanje na više načina. Alat provjerava pravopisne i gramatičke pogreške, predlaže poboljšanja stila, pa čak i pomaže s prijedlozima vokabulara kako biste bili sigurni da se izražavate na najučinkovitiji mogući način. Grammarly se može koristiti na više platformi kao što je vaše računalo, mobilni uređaj ili čak kao proširenje preglednika. Hrvatski jezik trenutno nije podržan od strane Grammarly-a, no očekujemo da će se to promjeniti kroz neko vrijeme.

AI marketing

2. Jasper
Nekada poznat kao Conversion.ai, Jasper je napredni marketinški alat AI namijenjen stvaranju visokokvalitetnih oglasa, e-maila, odredišnih stranica, članaka ili objava na društvenim mrežama. Ovaj alat koristi GPT3 model koji je razvio OpenAI za pisanje teksta koji zvuči ljudski. Sve što trebate učiniti je dodati naziv svoje marke ili proizvoda, a on će za vas generirati tekst.

AI marketing

3. Persado
Persado je alat za pisanje tekstova koji se koristi umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem za stvaranje visoko personaliziranih i učinkovitih marketinških poruka. Analizira podatke o publici i prilagođava poruke kako bi se povećao angažman i stope konverzije.

AI marketing

4. Surfer SEO
Surfer SEO je dizajniran za optimizaciju postova na blogu, članaka i drugih tekstova, SEO Surfer AI online alat je jednostavan za korištenje. Stvoren je za tehnički bolji SEO, omogućujući korisnicima da u potpunosti pregledaju postojeći tekst i usporede ga s konkurencijom. Surfer također ima kapacitet za procjenu ključnih riječi koristeći Googleovu BERT metodu i ima više od 500 metrika rangiranja za analizu sadržaja.

AI marketing

5. Adext
Adext je alat napunjen umjetnom inteligencijom koji automatizira i optimizira digitalne reklamne kampanje. Koristi algoritme strojnog učenja za optimizaciju oglasnih kampanja za maksimalni ROI, što ga čini ključnim alatom za tvrtke koje žele izvući maksimum iz svog proračuna za oglašavanje.

AI marketing

6. MarketMuse
MarketMuse se ponosi korištenjem AI tehnologije u svim svojim uslugama. Alat je dizajniran za tvrtke kojima je potrebna pomoć u izradi optimiziranog sadržaja dugog formata poput e-pošte, prodajnih primjeraka, odredišnih stranica ili članaka. Započinje provođenjem dubinskog istraživanja umjetne inteligencije o toj temi. Također uključuje KPI-ove i kratak sadržaj koji služi kao vodič. Korisnici mogu nastaviti uređivati kopiju pomoću ugrađenog editora i oblikovati je prema prijedlozima umjetne inteligencije.

AI marketing

7. Conversica
Conversica je alat za pomoćnike prodaje koji pokreće AI koji koristi obradu prirodnog jezika za komunikaciju s potencijalnim kupcima. Može pomoći tvrtkama da automatiziraju praćenje potencijalnih kupaca i prodaju, oslobađajući vrijeme prodajnim timovima da se usredotoče na sklapanje poslova.

AI marketing

8. BrightEdge
BrightEdge je SEO alat napunjen umjetnom inteligencijom koji pomaže tvrtkama da poboljšaju svoje rangiranje u tražilicama. Pruža uvid u ključne riječi, sadržaj i konkurente kako bi pomogao tvrtkama u stvaranju učinkovite SEO strategije.

AI marketing

9. Albert
Albert je marketinška platforma umjetne inteligencije koja koristi strojno učenje za automatizaciju i optimizaciju marketinških kampanja. Uključuje mogućnosti e-pošte, društvenih medija i oglašavanja, što ga čini sveobuhvatnim marketinškim rješenjem.

AI marketing

10. Phrasee
Phrasee je marketinški alat e-pošte koji pokreće umjetna inteligencija i pomaže tvrtkama optimizirati predmet i sadržaj e-pošte. Koristi strojno učenje za analizu podataka o publici i stvaranje vrlo učinkovitih kampanja putem e-pošte.

AI marketing

11. Amperity
Amperity je platforma napunjena umjetnom inteligencijom koja pomaže tvrtkama prikupiti i analizirati podatke o klijentima. Pruža uvid u ponašanje i preferencije kupaca, omogućujući tvrtkama stvaranje visoko personaliziranih marketinških kampanja.

AI marketing

12. ContentSquare
ContentSquare je alat za analizu digitalnog iskustva koji umjetnom inteligencijom pomaže tvrtkama da poboljšaju iskustvo web stranica i mobilnih aplikacija. Pruža uvid u ponašanje i angažman korisnika, što ga čini vrijednim alatom za optimizaciju web stranice.

AI marketing

13. Optimizely
Optimizely je alat za optimizaciju web stranica opremljen umjetnom inteligencijom koji pomaže tvrtkama testirati i optimizirati sadržaj i dizajn web stranice. Koristi strojno učenje za analizu korisničkih podataka i stvaranje personaliziranih doživljaja web stranice.

AI marketing

14. Acquisio
Acquisio je platforma za digitalno oglašavanje opremljena umjetnom inteligencijom koja automatizira i optimizira oglasne kampanje. Uključuje mogućnosti pretraživanja, društvenih mreža i prikaznog oglašavanja, što ga čini sveobuhvatnim rješenjem za digitalno oglašavanje.

AI marketing

15. ConvertFlow
ConvertFlow je sveobuhvatna platforma koja vam omogućuje stvaranje prilagođenih odredišnih stranica, obrazaca za hvatanje potencijalnih klijenata, kvizova, anketa i više. S njegovim moćnim mogućnostima ciljanja posjetiteljima svoje web stranice možete pružiti vrlo personalizirana iskustva, osiguravajući da doprete do pravih ljudi s pravom porukom.

AI marketing

Zašto koristiti AI marketing alate?


Brzina je razlog broj jedan zašto bi marketinški alati umjetne inteligencije trebali biti prisutni u svakom poslu. AI tehnologija probavlja ogromne dijelove informacija preuzetih s platformi kao što su društveni mediji, e-pošta i web.


Prednosti korištenja umjetne inteligencije u marketingu


Automatizira odluke
Jedna od najvećih prednosti marketinške tehnologije umjetne inteligencije jest da može automatizirati odluke temeljene na podacima u trenu. Podaci su sve u marketingu. Može vam pokazati kako bi vaš korisnik reagirao na vašu poruku ili vam reći najbolju strategiju za korištenje u marketinškim kampanjama putem e-pošte.

Štedi vrijeme i novac
Svaka tvrtka želi uštedjeti novac kada vodi marketinške kampanje. Marketinški alat umjetne inteligencije može zahtijevati početno ulaganje, ali se isplati jer vam omogućuje uštedu troškova. Omogućuje poduzećima da rade brzo i učinkovito bez plaćanja osoblja za ručni rad. Umjesto zapošljavanja cijelog tima, možete se usredotočiti na zapošljavanje zaposlenika za obavljanje kritičnih zadataka. AI tehnologija također smanjuje ljudske pogreške.

Stvara personalizaciju u stvarnom vremenu
Kupci očekuju da znate što žele. Jedan od načina na koji AI marketing alati mogu pomoći jest prilagođavanje vaše prodajne i marketinške strategije za generiranje personaliziranog iskustva za svakog određenog kupca. Umjetna inteligencija može koristiti prediktivnu analizu kako bi bolje razumjela ponašanje kupaca i kupovne navike. To je ista stvar koju Google, Netflix i Instagram koriste kako bi vam dali preporuke za gledanje ili predložili objave.

Zaključak

AI marketing alati mijenjaju način na koji tvrtke komuniciraju sa svojim klijentima i potiču rast. Iskorištavanjem snage umjetne inteligencije, trgovci mogu isporučiti vrlo personalizirana iskustva, optimizirati kampanje u stvarnom vremenu i generirati uvide koji potiču kontinuirano poboljšanje. Alati koje smo istaknuli u ovom članku, samo su neki od primjera mnogih moćnih marketinških alata umjetne inteligencije koji su danas dostupni. Uključivanjem ovih alata u svoju marketinšku strategiju možete ostati ispred konkurencije, učinkovitije doprijeti do ciljne publike i postići dugoročni poslovni uspjeh.

elementor Pročitajte također:

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.