Što je Google Ads uopće?

Google Ads (ranije poznat kao Google AdWords) platforma je koja tvrtkama omogućuje oglašavanje na Googleu i njegovoj oglašivačkoj mreži.

google ads

Uz Google Ads, tvrtke mogu izraditi online oglase kako bi dosegle klijente u točnom trenutku kada traže ono što nudite.

Google Ads funkcionira po modelu plaćanja po kliku, što znači da tvrtke plaćaju samo kada netko klikne na njihov oglas. Ovo se razlikuje od tradicionalnih metoda oglašavanja, gdje tvrtke često plaćaju za pojavljivanja (tj. koliko se puta njihov oglas prikazuje) ili za određeno vremensko razdoblje.

Postoji nekoliko vrsta oglasa koje tvrtke mogu izraditi na Google Adsu, uključujući oglase za pretraživanje, prikazne oglase, video oglase i oglase za shopping.
 
Prednosti oglašavanja preko Google Ads-a
 
Jedna od prednosti Google Adsa je ta što omogućuje tvrtkama ciljanje svojih oglasa na određene lokacije, jezike i demografske podatke. To znači da tvrtke mogu kreirati kampanje koje su prilagođene njihovoj specifičnoj ciljanoj publici.
 
Google Ads također nudi niz alata koji pomažu tvrtkama da prate izvedbu svojih kampanja. To uključuje alate za praćenje klikova, konverzija i cijene po konverziji.
google ads

Evo nekoliko savjeta uz koje ćete lansirati svoje kampanje u nebesa:

Izbjegavajte široke pojmove ključnih riječi.


Stvarno morate to iskoristiti kada su u pitanju vaše ključne riječi, zbog čega bi testiranje i dotjerivanje trebali biti dio vaše strategije. Ako su vaše ključne riječi preširoke, Google će postaviti vaš oglas pred pogrešnu publiku, što znači manje klikova i veću potrošnju na oglase.

google ads

Pregledajte što funkcionira (tj. Koje ključne riječi generiraju klikove)

i prilagodite ih tako da najbolje odgovaraju vašim oglasima vašoj ciljanoj publici. Prvi put vjerojatno nećete uspjeti dobro, ali biste trebali nastaviti dodavati, uklanjati i prilagođavati ključne riječi dok to ne učinite.

google ads

Nemojte prikazivati ​​nebitne oglase.


Ako vaš oglas ne odgovara namjeri pretraživača, nećete dobiti dovoljno klikova da opravdate svoju potrošnju na oglas. Naslov i kopija oglasa moraju se podudarati s ključnim riječima za koje licitirate, a rješenje vašeg oglasa za marketing treba riješiti sve bolne točke koje pretraživač ima.

google ads

Poboljšajte svoju ocjenu kvalitete (QS).


Vaša ocjena kvalitete (QS) način je na koji Google određuje kako bi se vaš oglas trebao rangirati. Što je vaš rang veći, to su vam bolji plasmani. Ako je vaša ocjena kvalitete niska, imat ćete manje očiju u oglasu i manje šanse za konverziju. Google će vam reći vašu ocjenu kvalitete, ali na vama je da je poboljšate.

google ads

Optimizirajte odredišnu stranicu oglasa.


Vaši napori ne bi trebali prestati s vašim oglasom – korisničko iskustvo nakon klika jednako je važno.

Što vaš korisnik vidi nakon što klikne na vaš oglas? Je li vaša odredišna stranica optimizirana za konverzije, znači koristi li iste ključne riječi? Vrlo je važno da optimizirate stranicu za SEO zbog organskog (besplatnog) prometa, bacite oko na SEO Checklist.
Rješava li stranica bolnu točku vašeg korisnika ili odgovara na njegovo pitanje? Vaš bi korisnik trebao doživjeti besprijekoran prijelaz do pretvorbe. Također se pobrinite da je stranica dovoljno brza te da se ne učitava više od 4 sekunde, to možete provjeriti ovdje uz Speed Test.

google ads

Zaključak

Sve u svemu, Google Ads je moćna platforma koja tvrtkama omogućuje da dopru do potencijalnih kupaca u trenutku kada traže proizvode ili usluge koje tvrtka nudi. Korištenjem ove platforme, tvrtke mogu privući promet na svoju web stranicu i povećati svoju online prodaju.

 

elementor Pročitajte također:

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.