Što je video marketing?

Video marketing je upotreba videa za povećavanje svijesti, stvaranje angažmana i povećanje prodaje. Dio je digitalnog marketinga, iako se preklapa s content marketingom (sadržajni marketing).

Ako još niste počeli s video marketingom, sada je pravi trenutak. Uz smanjenje učinkovitosti tradicionalnog marketinga (novine, TV, radio..) i rastuću popularnost videa, video marketing je postao esencijalan za svaki posao.

Evo nekoliko razloga zašto koristiti video sadržaj na društvenim mrežama:

Ostanite duže vidljivi na društvenim mrežama

Dobijte više angažmana

Povećajte razumijevanje vašeg proizvoda

Istaknite se više

Rastu u popularnosti na svim platformama

video marketing

Zašto je važan?

Korištenje video marketinga osigurava veliku pažnju u tvrtkama svih veličina, uključujući poduzetnike i male tvrtke.

Istraživanje koje je proveo Renderforest otkrilo je da su videozapisi pomogli tvrtkama da se povećaju:

Brend awareness za 70%

Promet za 51%

Povećanje prodaje za 34%

Ključ njihove popularnosti leži u relativnoj lakoći interakcije s potencijalnim klijentima i klijentima na raznim platformama. Video je druga najpopularnija vrsta sadržaja na društvenim mrežama za povećanje interakcija. Platforme poput YouTubea i TikToka uvijek su se bavile videom. Platforme poput Instagrama i Facebooka postale su fokusiranije na video sadržaj zbog raznih benefita.

Video poboljšava SEO

SEO je postala tako neprocjenjiv alat za marketingaše; 64% korisnika upotrebljava pretraživanje u trenucima kada žele kupiti, a 71% posjeti web-stranicu ili aplikaciju maloprodaje kada su u fazi donošenja odluke.

To znači da je ključno da se vaša web stranica ne samo rangira na stranicama s rezultatima tražilice (SERP), već i visoko.

Algoritmi Google pretraživanja sve više daju prednost web stranicama s videom, a videozapisi se sada pojavljuju u 55% Google pretraživanja ključnih riječi.

Osim što pomažu u rangiranju vaše web stranice na bitnim pretraživanjima, videozapisi također čine vaš isječak (ili sadržaj stvarnog popisa rezultata) većim i privlačnijim, što znači da će ga korisnici vjerojatno vidjeti prije nego što vide druge rezultate na stranici.

Zaključak

Video marketing je privlačno i višeosjetilno iskustvo koje nam značajno može pomoći u stvaranju/povećavanju brenda kroz većeg broja interakcija. Pokret u videu prirodno bilježi kratke raspone pažnje i tjera ljude da zastanu. Pamte više sadržaja viđenog u videozapisima nego sadržaja koji samo čitaju ili čuju.

elementor Pročitajte također:

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.