Što je istraživanje ključnih riječi?

Istraživanje ključnih riječi je jedan od najvažnijih koraka u optimizaciji tražilica. To je proces koji pomaže odrediti relevantne ključne riječi koje će privući kvalitetan promet na vašu web stranicu. Ključne riječi su riječi ili fraze koje ljudi koriste prilikom pretraživanja na tražilici. Stoga, pronalaženje pravih ključnih riječi za vašu web stranicu može biti ključni faktor u rangiranju vaše web stranice na vrhu tražilice.

istraživanje ključnih riječi

Kako napraviti istraživanje ključnih riječi u roku od 60 minuta?

  1. Napravite popis tema koje želite pokriti

Prije nego što započnete istraživanje ključnih riječi, važno je da imate jasan popis tema koje želite pokriti na svojoj web stranici. Ovo će vam pomoći da se usredotočite na određene ključne riječi koje su relevantne za vaše poslovanje.

  1. Koristite Google Keyword Planner

Google Keyword Planner je besplatan alat koji vam može pomoći u pronalaženju relevantnih ključnih riječi za vašu web stranicu. Ovaj alat vam daje informacije o broju pretraživanja i konkurenciji za određenu ključnu riječ. Također možete koristiti ovaj alat za otkrivanje novih ideja za ključne riječi.

  1. Analizirajte konkurenciju

Analiza konkurencije može biti korisna u pronalaženju relevantnih ključnih riječi za vašu web stranicu. Pogledajte koje ključne riječi vaša konkurencija koristi na svojoj web stranici i pronađite načine kako ih možete iskoristiti na svojoj web stranici.

  1. Istražite “long-tail” ključne riječi

Long-tail ključne riječi su fraze koje se sastoje od tri ili više riječi. Ove fraze su manje konkurentne od općih ključnih riječi, ali mogu privući kvalitetan promet na vašu web stranicu. Pronalaženje relevantnih long-tail ključnih riječi može biti korisno za ciljanje specifične publike.

  1. Koristite društvene mreže

Društvene mreže su još jedan način za pronalaženje relevantnih ključnih riječi za vašu web stranicu. Pogledajte koji su trendovi i koje teme se raspravljaju u vašoj industriji na društvenim mrežama

  1. Koristite alate za istraživanje ključnih riječi

Postoji mnogo alata za istraživanje ključnih riječi koji vam mogu pomoći u pronalaženju relevantnih ključnih riječi za vašu web stranicu. Ovi alati mogu vam pomoći u pronalaženju ključnih riječi koje vaša konkurencija ne koristi i koje su manje konkurentne, što može povećati vaše šanse za rangiranje na tražilici. Ja volim koristiti Google Keyword Planner, Ahrefs Keyword Generator ili H-SuperTools Keyword Planner.

  1. Razmislite o ciljanju lokalne publike

Ako poslujete na lokalnoj razini, razmislite o ciljanju lokalne publike koristeći ključne riječi koje su relevantne za vašu regiju. Ovo će vam pomoći da se istaknete u lokalnoj tražilici i privučete više kvalitetnog prometa na vašu web stranicu.

  1. Neka vaše ključne riječi budu relevantne

Važno je da vaše ključne riječi budu relevantne za sadržaj na vašoj web stranici. Ne pokušavajte koristiti ključne riječi koje nemaju nikakve veze s vašim sadržajem, jer to može smanjiti vaše šanse za rangiranje na tražilici.

  1. Optimizirajte svoj sadržaj za ključne riječi

Kada pronađete relevantne ključne riječi za vašu web stranicu, važno je da ih koristite u svojem sadržaju na prirodan način. Ovo će vam pomoći da se istaknete na tražilici i privučete više kvalitetnog prometa na vašu web stranicu.

  1. Praćenje uspjeha

Nakon što ste identificirali ključne riječi za vašu web stranicu i optimizirali svoj sadržaj, važno je da pratite svoj uspjeh. Koristite alate za analizu web stranica koji vam mogu dati informacije o broju posjeta i broju konverzija koje generira vaša web stranica.

Istraživanje ključnih riječi je ključni faktor u optimizaciji tražilica. Pronalaženje relevantnih ključnih riječi za vašu web stranicu može pomoći povećati vaše šanse za rangiranje na tražilici i privući kvalitetan promet na vašu web stranicu. Korištenjem alata za istraživanje ključnih riječi, analizom konkurencije, ciljanjem lokalne publike i optimizacijom vašeg sadržaja za ključne riječi, možete poboljšati svoju poziciju na tražilici i povećati kvalitetu prometa.

Izračunajte svoju plaću uz kalkulator plaće.

elementor Pročitajte također:

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.