Kao vlasnik web stranice ili digitalni trgovac, morate biti svjesni važnosti povratnih veza u optimizaciji za tražilice (SEO). Povratne veze (Backlink) jedan su od najvažnijih čimbenika rangiranja koje tražilice poput Googlea koriste kako bi odredile relevantnost i autoritet web stranice. Jednostavno rečeno, što više povratnih veza visoke kvalitete vaša web stranica ima, to će biti više rangirana na stranicama s rezultatima tražilice (SERP).

Međutim, zaraditi visokokvalitetne povratne veze nije lak zadatak. Morate uložiti mnogo truda, vremena i resursa da zaradite povratne veze s drugih stranica. U ovom ćemo članku podijeliti 7 praktičnih načina za zaradu povratnih veza s drugih web stranica koje mogu pomoći poboljšati rang vaše web stranice u tražilici.

 1. Gostujući blog
  Gostujući blogging jedan je od najučinkovitijih načina zarade povratnih veza s drugih stranica. To uključuje pisanje blog posta za drugu web stranicu u vašoj niši, a zauzvrat dobivate povratnu poveznicu na svoju web stranicu.

Evo kako to učiniti:

Identificirajte web stranice visokog autoriteta u svojoj niši koje prihvaćaju postove gostiju.
Obratite se vlasniku ili uredniku web stranice i iznesite im svoju ideju za post na blogu.
Napišite visokokvalitetan post na blogu koji dodaje vrijednost njihovoj publici.
Uključite poveznicu natrag na svoju web stranicu u svoju biografiju autora ili unutar sadržaja (ako je dopušteno).
Gostujuće blogovanje ne samo da vam pomaže zaraditi povratne veze, već vam također pomaže uspostaviti autoritet u vašoj niši i povećati vidljivost vaše web stranice.

guest post
 1. Oporavak prekinute veze
  Izgradnja neispravnih veza još je jedan učinkovit način da zaradite povratne veze s drugih stranica. To uključuje pronalaženje pokvarenih poveznica na drugim web-mjestima i kontaktiranje vlasnika ili urednika web-mjesta da predloži zamjensku vezu, a to je poveznica vaše web-lokacije.

Evo kako to učiniti:

Identificirajte web stranice visokog autoriteta u vašoj niši koje imaju prekinute veze.
Upotrijebite alat za provjeru neispravnih veza kako biste pronašli neispravne veze na njihovoj web stranici.
Obratite se vlasniku ili uredniku web stranice i predložite zamjensku poveznicu, a to je poveznica vaše web stranice.
Oporavak neispravnih veza ne samo da vam pomaže zaraditi povratne veze, već također pomaže vlasniku web stranice ili uredniku da popravi neispravne veze na svojoj web stranici, što je situacija u kojoj svi dobivaju.

broken link
 1. Tehnika “skyscraper”
  Tehnika nebodera popularna je strategija izgradnje poveznica koja uključuje pronalaženje visokoučinkovitog sadržaja u vašoj niši, stvaranje bolje verzije tog sadržaja i dopiranje do web stranica koje su se povezale s izvornim sadržajem kako bi umjesto toga predložile povezivanje s vašim poboljšanim sadržajem.

Evo kako to učiniti:

Pronađite sadržaj visoke izvedbe u svojoj niši pomoću alata kao što je Buzzsumo.
Stvorite bolju verziju tog sadržaja koja publici daje veću vrijednost.
Obratite se web-mjestima koja su se povezala s izvornim sadržajem i umjesto toga predložite povezivanje s vašim poboljšanim sadržajem.
Tehnika nebodera ne samo da vam pomaže zaraditi povratne veze, već vam pomaže i u stvaranju visokokvalitetnog sadržaja koji dodaje vrijednost vašoj publici.

skyscraper
 1. Infografika
  Infografika je vizualni prikaz informacija koje je lako probaviti i podijeliti. Infografike su izvrstan način da zaradite povratne veze jer su vizualno privlačne i dijele se.

Evo kako to učiniti:

Stvorite informativnu i vizualno privlačnu infografiku u svojoj niši.
Podijelite svoju infografiku na društvenim medijima i drugim relevantnim web stranicama.
Obratite se web-mjestima u svojoj niši i predložite korištenje svoje infografike na njihovoj web-stranici s povratnom vezom na vašu web-lokaciju.
Infografika ne samo da vam pomaže zaraditi povratne veze, već vam također pomaže povećati vidljivost vaše web stranice.

infografika
 1. Stranice s resursima
  Stranice s resursima su stranice na web-mjestima koje navode resurse, alate i druge korisne sadržaje u određenoj niši. Stranice s resursima izvrstan su način da zaradite povratne veze jer su posebno dizajnirane za povezivanje s visokokvalitetnim sadržajem.

Evo kako to učiniti:

Identificirajte web stranice visokog autoriteta u svojoj niši koje imaju stranice s resursima.
Obratite se vlasniku ili uredniku web stranice i predložite da svoju web stranicu dodate na njihovu stranicu s resursima.
Pobrinite se da vaša web stranica pruža vrijednost njihovoj publici i uklapa li se u njihovu nišu.
Uvrštavanje vaše web stranice na stranice s resursima ne samo da vam pomaže zaraditi povratne veze, već vam također pomaže povećati vidljivost vaše web stranice i uspostaviti svoj autoritet u vašoj niši.

resursi
 1. Svjedočanstva
  Svjedočanstva su sjajan način da zaradite povratne veze s drugih stranica, a istovremeno gradite odnose s drugim tvrtkama u vašoj niši. Kada koristite proizvod ili uslugu druge tvrtke, možete im se obratiti i ponuditi im pisanje izjave u zamjenu za povratnu vezu na vašu web stranicu.

Evo kako to učiniti:

Koristite proizvod ili uslugu druge tvrtke u svojoj niši.
Obratite im se i ponudite im da napišu izjavu u zamjenu za povratnu vezu na vašu web stranicu.
Provjerite je li vaša izjava autentična i dodaje li vrijednost njihovom poslovanju.
Pisanje svjedočanstava ne samo da vam pomaže zaraditi povratne veze, već vam pomaže i u izgradnji odnosa s drugim tvrtkama u vašoj niši.

testimonial
 1. Društveni mediji
  Društveni mediji nisu izravno povezani s izgradnjom povratnih veza, ali vam mogu pomoći u promicanju vašeg sadržaja i povećanju vidljivosti vaše web stranice, što u konačnici može dovesti do više povratnih veza.

Evo kako to učiniti:

Podijelite svoj sadržaj na platformama društvenih medija kao što su Twitter, LinkedIn, Facebook i Instagram.
Povežite se sa svojom publikom i drugim tvrtkama u vašoj niši na društvenim medijima.
Upotrijebite društvene medije za promicanje svojih postova gostiju, infografika i drugog sadržaja koji može zaraditi povratne veze.
Korištenje društvenih medija ne samo da vam pomaže povećati vidljivost vaše web stranice, već vam pomaže i u izgradnji odnosa s drugim tvrtkama u vašoj niši.

social media
elementor Pročitajte također:

Pretplatite se i poboljšajte svoje poslovanje.